AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2024

"Zico" Hjelm Ilveksen päätöspelistä: "Nyt vain tunnetta peliin"

"Zico" Hjelm Ilveksen päätöspelistä: "Nyt vain tunnetta peliin"

Ari Hjelm seuraa edelleen tarkasti Veikkausliigaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ari "Zico" Hjelm saavutti pelaajana Ilveksen edellisen mestaruuden vuonna 1983 ja oli Tampere Unitedin valmentajana vuonna 2007, kun jalkapallon miesten SM-kulta tuli viimeksi Tampereelle.

Nyt kultajuhliin on Tampereella saumat, sillä jos Ilves voittaa SJK:n ja sarjan kärjessä oleva KuPS saavuttaa korkeintaan tasapelin HJK:n isäntänä, on Ilves Suomen mestari.

– Ilveksellä on voittava maalivahti (Otso Virtanen), pelillinen identiteetti on hyvä ja sama pelaajarunko on pientä vaihtuvuutta lukuun ottamatta pelannut läpi kauden. Mitään ei tarvitse muuttaa ennen viimeistä ottelua. Nyt vain tunnetta peliin, Hjelm määrittelee Tamperelaisen haastattelussa.

– Ilves on tälläkin kaudella jo varmistanut paikan europeleihin. Se on taloudellisesti jättimäinen asia ja antaa selkänojaa rakentaa pitkäaikaista menestystarinaa, Hjelm painottaa.

Ilveksen mestaruus olisi Hjelmille merkittävä juttu.

– Ilves on antanut minun elämääni paljon. Voi olla, että lauantain pelissä tunne on erilainen kuin jossakin muussa ottelussa. En kai ole tullut niin kyyniseksi, etteikö Ilveksen mahdollinen mestaruus tuntuisi suurelta, Hjelm sanoo.

Lähde: Tamperelainen
Lisää uutisia