AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 26: Totuus paljastui lopulta kaikille

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! Osa 26: Totuus paljastui lopulta kaikille

Kuva: Miska Savolainen

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen kertoo sen mistä Veikkausliigassa puhutaan – ja mistä myös pitäisi puhua enemmän. Tälläkään kertaa kolumni ei pidä sisällään tuotesijoittelua, vaan umpirehellistä hehkutusta Veikkausliigan fantastisesta syksystä.

En nyt tarkalleen muista. Taisi olla jotain alkukesän hetkiä, kun kirjoitin sen peräkkäisin sanoin koko urheilevan Suomen luettavaksi: Elämme kaikkien aikojen Veikkausliigakautta.

Sain julistuksestani jonkin verran palautetta. "Miten niin muka kaikkien aikojen kausi?" "Voisitko perustella näkemystäsi?" Ja niin edelleen.

Nyt, kun elämme lokakuuta ja tuleva viikonloppu lähestyy vääjäämättä pitkän odotuksen päätteeksi, on aika nauttia ja todeta, että totuus kaikkien aikojen kaudesta paljastui lopulta kaikille.

Nauttia täytyy myös siitä, että kukaan ei vieläkään tiedä Suomen mestarin nimeä. Joko Tampereen Ilves tai Kuopion Palloseura.

Sekä siitä, että kummankin mestarikandidaatin lauantain kotiottelut ovat loppuunmyytyjä. Tosin Kuopiossa kentän laidalle uutta stadionia odotellessa todellista loppuunmyydyn kapasiteetin rajaa ei tiedä kukaan. Arvioidaan nyt kuitenkin Väre Areenalle lauantaille rapeaa 9000 ihmisen merta.

Nauttia täytyy myös siitä urheiluviihteellisestä tosiasiasta, että loppuunmyytyjen otteluiden lisäksi Ruutu tarjoaa Ylen ohella kotisohville sanamukaisesti ruudun täydeltä elämyksiä, jotka täyttävät kaikkien urheiluromantikkojen villeimmätkin toiveet. Jokainen pääsee osaksi Veikkausliigan lauantaita, joka osaltaan maalaa todeksi kaikkien aikojen Veikkausliigakauden ilmentymää.

Nautinnon osa-alueelle menee myös taistelu sarjapaikasta. Joko FC Lahti tai IFK Mariehamn lähtee karsimaan sarjapaikastaan syksyn armottomaan pimeyteen. Tämäkin asiaa selviää lauantaina.

Ja kun mestari on julistettu, jatkuu edelleen kuohunta Eurolopputurnauksen sekä Veikkausliigan karsinnan osalta.

Mutta se on onneksi oman kolumnin arvoinen asia, se.

Tämäkin vielä!

Mikäli Veikkausliigan mestaruuspatsas täytyy kuljettaakin Kuopiosta Tampereelle Ilveksen käsiin, tarjoaa Ruutu kuljetuksesta spektaakkelin, jollaista ei ole tässä maassa ennen nähty. Suosittelen seuraamaan uutisointia asian ympäriltä.

Lisää uutisia