AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ratkaisun paikat edessä lauantaina – huikea päätöskierros tiedossa

Ratkaisun paikat edessä lauantaina – huikea päätöskierros tiedossa

KuPS ja Ilves ratkaisevat mestaruuden kohtalon. (Kuva: Jimi Soinila)

Mestaruustaistelu, taistelu suorasta säilymisestä, taistelu suorasta paikasta Eurolopputurnauksen finaaleihin – siinä kiteytettynä lauantain Veikkausliigakierroksen panokset.

Sekä Mestaruus- että Haastajasarja saavat huipennuksensa lauantain päätöskierroksella, jossa suurin huomio keskittyy luonnollisesti Kuopion ja Tampereen otteluihin, joissa ratkaistaan mestaruuden kohtalo.

Asetelma on selkeä. KuPS on voitolla HJK:sta mestari. Ilves puolestaan nousee voitolla SJK:sta mestariksi, mikäli KuPS ei voita HJK:ta. Ilvekselle ei Kuopion ottelun lopputuloksesta riitä mikään muu tulos kuin voitto KuPS:n mahdolliseksi ohittamiseksi.

Jo iltapäivästä riittää jännitettävää, kun FC Lahti ja IFK Mariehamn lähtevät Haastajasarjan päätöskierrokselle tasapisteistä. Maalieron turvin etu taistelussa suorasta säilymisestä on FC Lahden puolella. Mikäli molemmat voittavat päätöskierroksen ottelunsa, tarvitsee IFK Mariehamn voiton vähintään kolme maalia lahtelaisia suuremmalla marginaalilla noustakseen FC Lahden ohi. Vastaava luonnollisesti pätee toisin päin, mikäli kumpikin häviää päätöskierroksella.

Lisäksi SJK ja FC Haka taistelevat vielä neljännestä sijasta, joka takaisi suoran pääsyn Eurolopputurnauksen finaaleihin. Turussa puolestaan ratkotaan FC Interin ja Gnistanin kesken Haastajasarjan ykkössija ja mahdollinen yksi kotiottelu lisää Eurolopputurnaukseen.

Otteluennakot ovat tuttuun tapaan luettavissa Veikkausliigan sivuilta otteluita edeltävänä iltana. Ennakot löytyvät etusivun "ottelulaatikoiden" valikosta, jonne ilmestyvät myös avauskokoonpanot tuntia ennen kunkin ottelun alkamista ja otteluiden jälkeen niin tilastot kuin otteluraportitkin. Otteluiden aikana live-seuranta tarjoaa reaaliaikaista tietoa niille, jotka eivät pääse seuraamaan otteluita paikan päällä tai Ruudusta.

Veikkausliiga lauantaina 19.10.:

Haastajasarjan päätöskierros

14.00 AC Oulu – IFK Mariehamn, Raatin Stadion (pääsyliput)
14.00 FC Inter – Gnistan, Veritas Stadion (pääsyliput)
14.00 FC Lahti – EIF, Lahden Stadion (pääsyliput)

Mestaruussarjan päätöskierros

18.00 FC Haka – VPS, Tehtaan kenttä (pääsyliput)
18.00 Ilves – SJK, Tammelan Stadion (ottelu loppuunmyyty)
18.00 KuPS – HJK, Väre Areena (pääsyliput)

Haastajasarjan päätöskierroksen ja Mestaruussarjan päätöskierroksen välissä kello 16.00 alkaen pelataan Ykkösliigan päätöskierros, jolla ratkeaa Veikkausliigan karsintaan pääsevä joukkue.

Lauantain jälkeen kausi jatkuu kaksiosaisella Veikkausliigan karsinnalla sekä Eurolopputurnauksella, johon pääsevät mukaan Veikkausliigassa sijoille 4.-8. sijoittuvat joukkueet.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia